Стефан Янев призова гражданите да гласуват: Гарантираме свобода, прозрачност и честност на вота

40

„Цели се да се дискредитират предстоящите избори и да постави под съмнение честността и легитимността на вота“

„С оглед на предстоящите в неделя избори призовавам българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас. Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес. Механизмът, който реално ни дава възможност да влияем върху процеса на вземане на решения по отношение на това кой да управлява, как да управлява и какви политики да бъдат прилагани впоследствие. Ето защо трябва да бъдем активни, отговорни и съзнателни, когато участваме в електоралния процес“. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев в началото на днешното правителствено заседание.

„Възползвайки се от правото си на избор, ние утвърждаваме нашата демокрация, гласуваме „за“ демокрацията“, добави той.

„По отношение на спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори, подчертавам дебело, че това наистина са само спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък и да поставят под съмнение легитимността и автентичността на изборния резултат. Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат и гласуват в изборния ден“, заяви Янев.

„Това е изключително тревожно. Недопустимо и осъдително е фундаменталното право на избор да се превръща в залог и жертва на тяснопартийни и конюнктурни интереси. Уверявам ви, че сме взели всички мерки, за да се гарантира свободата, прозрачност и честността на вота. Няма място за притеснения, че едва ли не има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори“, посочи служебният премиер.