Десетки изхвърлени дрехи и обувки на поляна в Нови хан: Имат ли връзка с приюта на отец Иван? (СНИМКИ/ВИДЕО)

306

Десетки дрехи, играчки и обувки, повечето от които дори и чисто нови или почти неносени, са захвърлени на поляните в близост до приюта на отец Иван в Нови хан

Според местните става въпрос за изхвърлени дарения. Разхвърляните дрехи и играчки се намират на 1.5 км от приюта на отец Иван. Според кмета на Нови хан подобни гледки са често срещани край града. В рамките на месец поне веднъж местните власти попадат на такива изхвърлени дрехи.

„Със сигурност не става дума за разчистване на нечий дом. Обикновено са маркови скъпи дрехи, които никой не би изхвърлил на боклука”, обясни Стоичков.

В социалните мрежи се появиха снимки на изхвърлените дрехи, а техните автори твърдят, че вероятно следите им водят към дома за сираци в Нови хан. Екип на NOVA разговаря с отец Григорий – син на отец Иван, който призова всички, които са започнали активно да даряват, да спрат. В дома през последните месеци са започнали да получават огромни количества с дрехи. Отец Григорий представи своя версия за разхвърляните дрехи.

„Нищо чудно от хората, на които сме давали, да са ги изхвърлили, ако нещо не са си харесали. Почти със сигурност не са хора от нашия дом”, категоричен беше той.

А кмета на града продължава да недоумява защо се стига до подобни гледки, при положение, че в центъра на Нови хан има контейнер за даряване на дрехи.

По публикацията работи: Мариела Анастасова