Известен актьор събира снимки от България за нов проект

Известният от сериала „На гости на третата планета“ актьор Джоузеф Гордън-Левит стартира нов проект, за който събира снимки на пейзажи от красиви места в България  

„Търся снимки на България, които показват красотата на природата във вашата част на света. Всяка снимка на открито е подходяща“ – това гласи публикация на актьора в профила му в социалната мрежа Facebook.

Носителят на една награда „Еми“ и три награди „Сатурн“ за ролите си в Холивуд събира кадри от цял свят за основаната от него през 2004 г. медийна платформа HitRecord. В нейния официален сайт вече е документирана красотата на няколко локации у нас, сред които Рилските езера, езерото Копринка, Белоградчишките скали и плаж Иракли.

Снимките попадат в проект, озаглавен „Обиколка на света“. В краткото описание към него става ясно, че екипът на HitRecord планира светска обиколка през държави и територии, които да включи в кратък документален филм. Участниците могат да изпратят снимки или видео на забележителности, да запишат кратко обръщение, в което да споделят повече за мястото, където живеят, или да напишат текст за него.

В последните дни Гордън-Левит използва профила си във Facebook, следван от близо 6 млн. души, за да призовава хората от различни държави да участват в проекта. Така в сайта вече има снимки от Англия, Италия, Латвия, Непал, Словакия, Украйна, Чехия, Швеция и много други.