Вижте какво ще бъде времето през първата седмица на ноември

243

В понеделник вятърът ще придобие южна компонента, през следващите дни ще бъде предимно от югозапад и ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите ще се повишават.

След временно разкъсване и намаление на облачността в понеделник, през нощта срещу вторник тя отново ще се увеличи, отначало висока и средна. Впоследствие бързо ще се вплътни и във вторник на места от запад на изток, ще превали дъжд; по-голяма е вероятността за по-съществени количества в Западна България, където дневните температури ще останат по-ниски от тези в останалата част от страната. Главно в Дунавската равнина вятърът за кратко ще е от запад, но бързо отново ще се обърне от югозапад.

През следващите дни ще бъде с разкъсана облачност, в повечето райони предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще са доста по-високи от обичайните за началото на ноември, особено в Източна и Северна България, където югозападният вятър в сряда и четвъртък ще е умерен и силен, в петък и събота постепенно ще отслабва.