Симона Дянкова с трогателни думи: Искахме да завършим подобаващо, но така е трябвало да стане

145

Симона Дянкова си каза „сбогом“ с отбора по изключително емоционален начин. Травма на Лаура Траатс спря ансамбъла да участва на Световното първенство в Япония и така Олимпийските игри 2021 се оказаха последния триумф за отбора

Ето и какво написа Симона Дянкова:

“Нашата състезателна кариера завърши! Тук, в Япония, в държавата, в която сбъднахме най-голяма си мечта! Щастливи сме!  Да, бяхме готови за още една битка, подготвени сме и искахме да завършим подобаващо, но така е трябвало да стане. Нашият финал си остава спечелването на така бленувания златен олимпийски медал!“, написа Дянкова. 

„Не знам колко дълго светът ще помни “Най-Великото шоу”, “Спартак” или “Легендата за нос Калиакра” и няма значение. За мен е важно, че всички тези емоции ще ги помня вечно, ще са винаги с мен и ще ми напомнят, че когато човек наистина иска нещо, не се отказва, упорито и търпеливо следва мечтата си, независимо от всичко и всеки, няма невъзможни неща!“, пише още тя. 

„Чух толкова хубави думи по наш адрес! Благодаря Ви хора! Отношението Ви към нас ни доказва, че всичко е имало смисъл, че сме свършили нашата работа, изпълнили сме мисията си и можем спокойно да продължим напред! Бяхте с нас още от първото ни стъпване на терена! Щастливи сме, че Ви вдъхновявахмe, разплаквахме от радост и Ви карахме да се гордеете!Искам да благодаря на целия ни екип, на всички, които вярваха и се бореха заедно с нас! Вие сте нашите “скрити герои”! Много Ви ценим и Ви обичаме!“, пише още Дянкова. 

И продължава:

„Благодаря на моята лична треньорка Филипа Филипова, че видя нещо специално в онова малко момиченце и остана неотлъчно до мен, заедно с целия клуб “ЧАР“ Варна, начело с г-жа Мария Чиприянова! Благодаря на г-жа Илиана Раева за това, че всяка нейна частица съществува, за да я има българската художествена гимнастика и за да пребъде тя! Благодаря на Михаела Маевска за спокойствието и увереността , която носеше на отбора! Благодаря на г-жа Весела Димитрова за шанса и уроците. Затова, че ни направи толкова силни и че ни превърна в “любимките на България”! Обичам Ви! Благодаря от сърце на моето семейство и приятели! Щастлива съм, че ви накарах да се гордеете с мен! Щастието в очите ви беше моята победа. Благодаря на всички момичета, които са били част от този отбор! Благодаря на Теди, че започнахме заедно нашия път! На моята любима и скъпа приятелка Ели , която безкрайно обичам и без която нямаше да стигнем до тук! И на Камето, която беше неотлъчно до нас, преживяваше всичко с нас и ни помагаше!“, пише Дянкова. „Ще ми липсва килима! Ще ми липсва публиката, ще ми липсват състезанията, но най-много от всичко, ще ми липсва моя отбор! Трудно е като се сетя, че вече няма да имам четири момичета, които да са навсякъде с мен, с които да си пазим гърбовете, с които да говорим на един език, които да ми се връзват на акъла за всяка щуротия! Мили мои, благодаря ви, че ме избрахте, че ми вярвахте, че ме следвахте! Ще ви избирам пак и пак, колкото пъти ми се отдаде възможност! Бяхме достатъчно луди да пожелаем силно нещо и много отдадени, за да го постигнем! Доказахме на целия свят, че е възможно! Ще ми липсва мрънкането на Мадлен, съжителството със Стефи, нослето на Ерчето, разговорите ни всяка сутрин с Лаури! Вярвам, че магията между нас няма да изчезне, дори и да не сме всеки ден заедно!“, продължава тя. 

„Искам да ви кажа нещо за Лаура! Тя щеше да играе дори с една ръка, щеше да рискува дори здравето си за отбора. Интелигентността и разумността на целия ни екип си проличава точно в подобни моменти! Истинският лидер взима рационални и адекватни решения! Благодаря на доктора ни д-р Мариан Добрев и на г-жа Илиана Раева и на нашите треньори за това, че взеха това разумно решение и прекратихме участието си. Така трябваше!

Дойде време да затворя тази страница от живота си! Затварям я с удовлетвореност, с огромна усмивка, но и мъничко тъга. Имах възможността да съм част от нещо голямо, да изпитам емоции, които няма къде другаде да изпитам, да се вдъхновявам и да вдъхновявам ,да се запозная с уникални хора от цял свят! За мен беше удоволствие да се състезаваме заедно ! Пожелавам успех на всички отбори и индивидуални състезателки! В спорта, човещината е от голямо значение! Помнете, че първото място не е резервирано! Борете се за него- с чест и достойнство! Мечтайте, работете, вярвайте”, написа Симона Дянкова във Фейсбук.