Окончателно: Шофьор осъди АПИ заради дупка на АМ „Тракия“ (ВИДЕО)

59

След година и половина съдебна битка – шофьор от Пловдивско окончателно осъди АПИ заради дупка на АМ „Тракия“, която е довела до инцидент

Данаил Горов разказа за „Твоят ден“ историята. Преди две години той претърпява инцидент на АМ „Тракия“, който за малко не се превръща в трагедия – седем души едва не загиват след като автомобилът му попада на дупката.

Мъжът се прибирал от София към Рудозем. По пътя в аварийната лента забелязал спрени 3 тира и 4 автомобила. Помислил, че има катастрофа и намалил скоростта.

„В този момент се чу страшен трясък и загубих управление над автомобила, след което влязох в аварийната лента и спрях. Резултатът – изкривена джанта и спукана гума. Докато разговарях с другите шофьори, още 3 автомобила попаднаха на същата дупка на магистралата“, коментира Данаил Горов.

Единственото, което е спасило Данаил и тримата души, които пътували с него в автомобила, било, че карал с около 50 км/ч. След удара в дупката колата се насочила право към тримата шофьори на тирове, които в същото време сменяли спуканите си гуми.

По публикацията работи Снежина Раева