Ето как да различим Ковид кашлицата от обикновената?

1196

С появата на Ковид 19 голяма част от предишния ни живот се промени. Живеем във времена, в които дори и най-лекия симптом на настинка ни кара да се страхуваме, че сме заразени с новия вирус. А когато стане въпрос за кашлица голяма част от нас са убедени, че са се заразили с Ковид, тъй като това е един от основните симптоми

Как обаче можем да различим Ковид кашлицата от обикновената? Британски експерти успяват да ни дадат отговор на този въпрос.

Според специалистите около 68% от пациентите с COVID-19 се оплакват от суха кашлица. Това е вторият най-често срещан признак на инфекцията, припомнят медиците, цитирани от Mirror. Но, този симптом може да е предизвикан и от други заболявания, като алергии, гастроезофагеална рефлуксна болест или тютюнопушене.

Според лекарите пациентите с коронавирус често имат дълбока кашлица „идваща от белите дробове“, в повечето случаи без храчки.

Лекарите препоръчват в такива случаи да не се занимавате със самодиагностика, а да се консултирате с лекар, пише Дарик.

При по-продължителна кашлица, треска, загуба на мирис и вкус, трябва да се подложите на PCR тест за откриване на коронавирус.

По публикацията работи: Ралица Димитрова