Откриха над 90 гърмящи змии в къща в Калифорния

444

Безспорно да видиш змия не е никак приятно, но да откриеш 90 гърмящи змии в дома си, е направо ужасяващо

Ал Улф е свикнал да вади по една или две змии изпод къщите, но той сподели, че наскоро му се е случило нещо наистина интересно.

Мъжът е бил повикан от жена, която се е оплакала, че е видяла гърмящи змии да се движат под къщата и в Северна Калифорния. Когато отишъл на място, Улф бил изненадан да открие, че повече от 90 гърмящи змии се готвят за хибернация, съобщават от AP.

Улф, директор на спасителната служба за влечуги в окръг Сонома, каза, че е пропълзял под планинския дом в Санта Роза и веднага е открил гърмяща змия, след това още една и още една.

 

Мъжът излязъл изпод къщата, грабнал две кофи, сложил дълги предпазни ръкавици и се върнал вътре. Той пропълзял на ръце, по колене и корем, преобръщайки повече от 200 малки камъни.

„Продължих да намирам змии през следващите почти четири часа, разказва мъжът. Той използвал 60-сантиметров прът, за да  премахне 22 възрастни гърмящи змии и 59 бебета, когато за първи път посещава домът в планините Маакамас на 2 октомври.Оттогава се връща още два пъти в дома, където открива още 11 змии.

 Всички открити влечуги са били гърмящи змии, единствената отровна змия, открита в Северна Калифорния, каза той.

Улф, който спасява змии от 32 години и е бил ухапван 13 пъти обясни, че отговаря на сигнали за змии под домове в 17 окръга и е виждал десетки от тях на едно място в дивата природа, но никога под дом.

Гръмкащите змии обикновено зимуват от октомври до април и търсят скали , в които да се скрият, като те  се връщат на същото място година след година.

Собствениците на жилищата не са премахвали никакви камъни, откакто къщата е построена, което я прави привлекателно място за влечугите, обясни той.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова