Обявиха подробности за убийството на чужденец в добричко село

294

Намереният труп е на немски гражданин. Той е бил отвлечен от други двама немски граждани, като те са поискали подкуп от съпругата му

Намериха труп на мъж в добричко, изчезнал преди два дни

Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за убийство на чужд гражданин в село Соколово.

Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в Р. България и живуща в с. Соколово, област Добрич, за това, че на 20 октомври 2021 година бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България.

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице. 

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР – Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление – убийството на германския гражданин. 

Установени са две лица, също граждани на ФР Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Открито било и тялото на жертвата.  

Двамата мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1 във връзка с чл. 115 от НК. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Апелативният прокурор на Варна изказа благодарност на своите колеги от Окръжната прокуратура в Добрич, служителите на МВР, ДАНС и ГДБОП за усилията им по разкриването, документирането и събирането на доказателства за извършеното тежко криминално деяние. 

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич.