Доналд Тръмп създава собствена социална мрежа „Truth“

62

Новата социална мрежа ще бъде наречена „Truth Social“. Очаква се тя да бъде достъпна от началото на следващия месец

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви плановете си за създаване на нова социална медийна мрежа.

Тръмп обяви създаването на  компания „Trump Media & Technology Group“ (TMTG), която ще ръководи развитието на нова социална мрежа.

Тя ще бъде наречена „Truth Social“и се очаква да стартира официално през месец ноември, предаде ТАСС.

В свое изявления Тръмп заяви, че платформата „ще се противопостави на тиранията на големите технологични гиганти“, като ги обвини в заглушаване на противниковите гласове в САЩ.

„Създадох „Truth Social“ и „TMGT“, за да се противопоставя на тиранията на технологичните гиганти. Живеем в свят, в който талибаните имат достъп до Twitter, а бившият американски президент е заглушен.“ В съобщението се посочва още, че основната мисия на новата медийна група е „да даде глас на всички“.

В последните седмици от мандата му като президент на САЩ на Тръмп беше забранен достъпа до социалните мрежи Twitter, Facebook и Instagram. Това се случи малко след като на 6 януари привърженици на републиканеца, който тогава беше шеф на американската администрация, се опитаха да попречат на одобрението на резултатите от последните президентски избори на 3 ноември в Конгреса на САЩ. Спечели ги демократът Джо Байдън.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова