Владимир Путин обяви ваканция в цялата страна заради Covid-19

248

В рамките на една седмица руските граждани няма да работят, като това няма да се отрази на заплащането им. Президентът Путин призовава да използват почивните дни, за да си поставят ваксина срещу заразата

Руският президент Владимир Путин обяви ваканция във заради с разпространението на COVID-19, предаде лента.ру, цитирани от Новини.бг.

Днес държавният глава заяви, че дните от 30 октомври до 7 ноември (включително) ще бъдат неработни. „Хората през този период ще получават заплатите си в пълния им размер“, допълни стопанинът на Кремъл.

Путин призова съгражданите си да използват почивните дни и да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция.

Предложението за ваканцията бе внесено от страна на правителството в Москва.

Това не първият случай, когато Владимир Путин въведе подобна мярка. Руският президент през 2020 г. обяви ваканция от 30 март до 5 април. По-късно почивните дни бяха удължавани на няколко пъти до 11 май и съвпаднаха с Великден (19 април), Деня на труда (1 май ) и Деня на победата (9 май).

Тазгодишната ваканция също съвпада с национален празник на старата. На 4 ноември руските граждани отбелязват Деня на националното единство. На тази дата през 1612 г. аристократите Кузма Минин и Дмитрий Пожарский са изгонили поляците от Москва. Това събитие е сложило край на продължил десетилетия период на политическа нестабилност.

По публикацията работи Снежина Раева