Разкриха нови подробности за нападението с лък в Норвегия

137

Нападението е станало миналата седмица в норвежкия град Конгсберг. В него загинаха петима души, а още няколко са пострадали

Според информацията петимата души, които загубили живота си при нападението са били убити с „остър предмет“, а не с лък и стрела, както първоначално се съобщаваше, предаде BBC.

 Нападение с лък в Норвегия: Загинаха петима души

Заподозреният настина е имал лък и стрели, които е използвал срещу граждани. Но това не е причинило фаталните наранявания.

В изявление полицията заяви, че не може да се даде информация за вида на използваното оръжие, тъй като все още не са разпитани всички свидетели.

Полицията каза, че някои от жертвите са убити на публично място, а други в собствените им домове. Повече подробности обаче не бяха обявени. Арестуваният в момента е в психиатрично отделение на специализирана болница. Следователите казват, че е приел исляма, но има голяма вероятност действията му да не са свързани с това, а да са резултат от психично заболяване.

Броят на жертвите е най-големият от всички атаки в Норвегия от 2011 г. насам, когато крайно десният екстремист Андерс Беринг Брейвик уби 77 души, повечето от които тийнейджъри в младежки лагер.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова