5 растения, които ще ни помогнат да спим по-добре

143

На всеки от нас му се е случвало да се върти дълги часове в леглото си и да не може да заспи. Има различни начини да подобрим качестото на съня си без да прибягваме до лекарства, а именно чрез правилно хранене, пиене на топло мляко или на билков чай 

Друг интересен начин да се гарантира по-добро качество на съня е да попълните вашия дом с красиви цветя и растения, които спомагат за вашия по-добър сън.

По този начин не само ще имате красиво аранжиран дом, а и тези растения ще благоприятстват здравия ви сън и здравословен начин на живот.

Според последни изледвания на НАСА има голямо разнообразие от растения, които освен че пречистват въдзуха, оказват съществено влияние върху качеството на съня.

Ето кои са те:

Жасмин

Жасминът има много приятен сладък аромат, който ще ни отпусне и намали тревожността. Растението предпочита ниски температури, много слънчева светлина и добра циркулация на въздуха.

Гардения

Това красиво растение има богато разнообразие от аромати между, които можем да избираме. То има доказано ефективни качества в грижата за добрия ни сън. Важно в грижата за него е че има нужда от влажна почва и много слънчева светлина.

Розмарин

Освен като подправка, розмаринът е подходящ и за стайно растение. Миризмата му подобрява паметта и повишава настроението ни, което е чудесно за вдишване през целия ден, но още повече, когато си лягаме.

Орхидея

През нощта орхидеите отделят кислород, което ги прави идеални растения за спалнята ни. Друго предимство е, че можем да избираме между разнообразие от цветове, които могат да направят растението и перфектен декоративен елемент.

По публикацията работи: Ралица Димитрова