Пазете се на тези дати през октомври. Идват магнитни бури

5519

До края на този месец октомври се очакват още две магнитни бури, които е възможно да повлияят на здравословното състояние на хората.

Ето ги и дните, в които трябва да се пазите:

29 октомври; На този ден магнитната буря ще е по-силна от обикновено. Продължителността й ще трае няколко часа. Много е важно хората, които са метеочувствителни, да бъдат внимателни. За предпочитане е да намерят повече време за почивка и да не се подлагат на стрес. Разходките сред природата са добро решение, стига климатичните условия да позволяват това. Как магнитните бури влияят на ПСИХИКАТА ни Магнитните бури са едни от най-неприятните явления, които успяват да създадат сериозен дискомфорт на хората.

30 октомври. Тогава ще се наблюдава значително по-малка магнитна буря. Едва ли ще успеете да я усетите. Ако обаче страдате от сърдечни проблеми или хипертония, възможно е състоянието ви да се влоши. И въпреки това, че октомври се очертава да бъде сравнително спокоен, от гледна точка на магнитните бури, все пак ви съветваме да действате много внимателно и да бъдете предпазливи.

Установено е, че магнитните бури влияят на човешкия организъм – най-вече на физиологични параметри като пулс, кръвно налягане, повишена напрегнатост, безсъние. Не можем да се предпазим, защото магнитното поле е навсякъде. Един от начините да намалим влиянието на смущение е да седим повече вътре в сгради, които имат железобетонни конструкции.

Магнитни бури от порядъка на тези, които се наблюдават в последните години – с индекс 5 и 6, не могат да влияят на технологиите. Силно явление, което да засегне спътници, се е случило през 2003 г. Тогава в минимум 7 спътника са наблюдавани сериозни проблеми, свързани с контрола на техния полет.