Мъж прегази семейство на пешеходна пътека

811

68-годишна жена от Шумен е починала след пътнотранспортно произшествие в града. Сигнал за инцидента е приет в дежурната част на областната дирекция малко след 19:30 часа на 16 октомври, това съобщиха за медия „Нова Вест“ от Пресцентърът на ОДМВР-Шумен.

Съобщено било, че водач на лек автомобил ударил пресичащи по пешеходна пътека мъж и жена на кръстовище, образувано от бул.“Мадара“ и ул.“Преслав“ в града. Към мястото на инцидента веднага са насочени екипи на пътна полиция и спешна помощ. Изяснено било, че 56-годишен водач на лек автомобил Дачия „Дъстър“ с шуменска регистрация не пропуснал пресичащите по пешеходната пътека мъж и жена, и ги ударил. Двамата са откарани за преглед с екип на спешна помощ в шуменската болница.

Мъжът, 62-годишен местен жител е прегледан. Установена е фрактура на ляв глезен, оставен е под наблюдение в болничното заведение. Съпругата му, 68-годишна шуменка, е приета в МБАЛ- Шумен с черепно-мозъчна травма, счупен таз и опасност за живота. След полунощ е починала. Водачът на автомобила е правоспособен, тестван е за алкохол. Пробата му е отрицателна. Извършен е оглед и е започнало досъдебно производство.