Силна буря се разрази на гръцкия остров Ербея: Десетки жители са евакуирани

88

Само няколко месеца, след като опустошителните пожари засегнаха гръцкия остров Евбея, силна буря се разрази на острова. Десетки души бяха принудени да напуснат своите домове

Властите на гръцкия остров Евбея съобщиха, че няколко района на острова са били евакуирани днес след втора силна буря в рамките на по-малко от седмица, предаде Асошиейтед прес. Същите райони пострадаха тежко от горски пожари през лятото.

Няколко десетки жители са били евакуирани от домовете им в северната част на острова и се организира настаняването им при приятели или в хотелски стаи, резервирани от местните власти.

Северната част на остров Евбея, на около 130 километра североизточно от Атина, преживя опустошителни горски пожари през лятото, което изложи района на повишена опасност от наводнения.

Бури засегнаха и столицата Атина и други райони в южната част на Гърция, като станаха причина за проблеми в движението и затваряне на някои пътища, съобщават от Дарик.

Властите изпратиха съобщения на гръцки и английски на мобилните телефони в засегнатите райони, призовавайки хората да избягват „ненужно движение и зони, които са или може да са наводнени“.

По публикацията работи: Ралица Димитрова