Русия увеличава редовните полети до България и още 11 страни

68

Това бе съобщено от оперативния щаб на Русия в борба с коронавируса

От 9 ноември Русия ще увеличи броя на редовните самолетни полети до 12 държави, съобщи оперативният щаб за борба с коронавируса, предаде ТАСС.

От Москва до Бургас ще има полети 11 пъти седмично, а от намиращия се на 35 километра югоизточно от центъра на руската столица град Жуковский в Московска област – по един полет седмично до Бургас, Варна и София.

Освен до България се увеличават и полетите до – Германия, Испания, Италия, Франция, Албания, Унгария, Гърция, Република Северна Македония, Венецуела, Малта и Малдивските острови.

Според централата броят на полетите от Москва до Париж и Ница ще се увеличи от 4 на 7 на седмица по всеки маршрут, а също така ще бъде възможно да се лети от Москва до Лион веднъж седмично. Два седмични полета ще се извършват до Париж от Казан, Калининград, Краснодар, Нижни Новгород, Ростов на Дон и Самара.

Броят на полетите между Франкфурт на Майн и Москва ще се увеличи от 5 на 14 на седмица, Санкт Петербург – от 3 на 7. Освен това от Санкт Петербург ще бъде възможно да се лети два пъти седмично за Рим, Милано, Верона и Римини, а също и до Малта.

Броят на полетите до Испания ще се увеличи поради три полета седмично по маршрута Жуковски – Барселона, а до Гърция – три полета от Жуковски до Солун. Броят на полетите до Албания по маршрута Москва – Тирана ще се увеличи до три седмично, от Жуковски до Тирана ще може да се лети два пъти седмично, от Санкт Петербург, Нижни Новгород, Казан, Екатеринбург и Самара – веднъж.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова