Погват незаконните таксита в столицата (СНИМКИ)

blank
Снимка: МВР
- Реклама -

Чрез използването на схемата „таен клиент“ са разкрити нелегални таксита в София. Органите на реда планират да продължат с акциите.

В нея са участвали екипи на Икономическа полиция, ГДНП, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите.

Обект на действията са били незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

- Реклама -

Проверките са реализирани на две локации в столицата – аерогарата и паркинга на голяма търговска верига. В единия случай бе установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма, двамата шофьори не издават платежни документи за предлаганата услуга, нямат и лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

Те са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите. По случаите са образувани преписки. Предвижда се операции като тази да продължат.

blank
Снимка: МВР
blank
Снимка: МВР
- Реклама -