Водещ турски ортопед проф. Ерден Ертюрер ще бъде в София на 5-ти ноември 2021г. за да консултира безплатно пациенти с ортопедични проблеми

3771

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че на 5ти ноември в гр. София, ще гостува водещия турски ортопед и травматолог проф. д-р Ерден Ертюрер.

Той ще КОНСУЛТИРА БЕЗПЛАТНО ПАЦИЕНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ, които се нуждаят от ортопедично лечение деца и възрастни. Проф. д-р Ерден Ертюрер е първия и засега единствен ортопед в Република Турция, който извършва операции за ставно протезиране, чрез роботизирана система или т.нар. – МАКОПЛАСТИКА.

Тъй като осигурява максимална точност и прецизност при планиране на операцията и поставяне на протезата, МАКОпластиката се счита за най-голямо постижение в историята на колянното и бедрено протезиране в световен мащаб, от 1968г. до днес.

Събитието се организира от Мерилин Хасанова – управител на здравна платформа „Живот за ТЕБ“ със съдействието високотехнологичната и иновативна болница ЛИВ Истанбул. Консултациите са с предварително записване на тел. 0893 09 7777.

Заяви безплатна консултация

Консултациите ще се провеждат на 5ти ноември на адрес гр. София, ул. Княз Борис I 86.

Кой е проф. д-р Ерден Ертюрер?
Проф. д-р Ерден Ертюрер е специалист по ортопедия и травматология към болница Лив истанбул.

Работи в областите:

  • Ортопедична травматология
  • Ставна хирургия и протезиране
  • Хирургия на ръката
  • Спинална хирургия
  • Спортна травматология
  • Болести на краката
  • Ортопедична онкология

Пълно CV на проф. д-р Ерден Ертюрер може да разгледате тук.

Проф. д-р Енгин Ертюрер е първия ортопед в Турция , който прилага метода макопластика при операции за ставно протезиране.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАКОПЛАСТИКАТА?

МАКОпластиката е роботизирана хирургична система, която се прилага при операции за ставно протезиране. Състои се от роботизирана ръка, която се контролира чрез компютър. Технологията МАКОпластика е разработена да подпомага хирурзите, така че да прилагат опита си индивидуализирано спрямо диагнозата и анатомията на отделния пациент.

ПО-ГОЛЯМО ЗАДОВОЛСТВО

Методът МАКОпластика е приложен за пръв път през 2007 г. при операция за частично колянно протезиране. Впоследствие методът е приложен през 2011 г. при тотална смяна на тазобедрена става и през 2016 г. при тотално колянно протезиране. Тъй като осигурява максимална точност и прецизност при планиране на операцията и поставяне на протезата, МАКОпластиката се счита за най-голямо постижение в историята на колянното протезиране в световен мащаб, от 1968г. до днес.

ИЗМЕРВАНЕ С РОБОТИЗИРАНА РЪКА ПО ВРЕМЕ НА ОПЕРАЦИЯТА

Едно от най-важните предимства на операциите, извършени по метода на МАКОпластиката е възможността за получаване в реално време по време на операцията на стойностите за баланс и дължина. Докато тече операцията се извършва роботизирано измерване, благодарение на което хирургът има възможност да се увери в баланса на връзките в колянната протеза, както и безпогрешно да нагоди дължината при имплантиране на тазобедрена става.

КАК ПРОТИЧА МАКОПЛАСТИКАТА?

Предоперативно планиране

Първата стъпка е извършване на индивидуално за пациента предоперативно планиране.

Преди операцията чрез сканиране с компютърна томография се получава триизмерен модел на колянната или тазобедрената става.

Въз основа на получените резултати докторът прави оценка на костната структура на пациента, сериозността на заболяването, очертанията на ставата, а също и състоянието на околните костни и меки тъкани.

Хирургът работи с инженери, специализирали в областта на МАКОпластиката, които чрез томографското сечение проектират най-подходящия размер, локация и очертания на протезата според индивидуалните особености на пациента.

С други думи, още преди да е започнала реално операцията приключва виртуално.