Ето кого издигна Цветан Цветанов за кандидат-президент

85

Партията на Цветан Цветанов издига журналиста Горан Благоев за кандидат-президент, припомняме, че Благоев беше отстранен от БНТ малко преди да се влее в редиците на „Републиканци за България“ след скандал с разходването на средства в предаването му „Вяра и общество“.

Горан Благоев е български журналист, историк, политик. Автор и водещ на предаването „Вяра и общество“ на Българската национална телевизия до декември 2020 година, когато започва нов телевизионен проект „Памет без давност“ по телевизия Евроком.

Завършва Историческия факултет на Софийския университет през 1993 г. Защитава образователна и научна степен „доктор“ в Българската академия на науките през 2003 г. с дисертация на тема „Курбанната традиция в културата на българските мюсюлмани“. Има специализация по „Теория и история на дипломацията“. В средата на 2020 г. влиза в конфликт с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков по повод писмо на представители на Св. Синод срещу „Вяра и общество“.

На 20 септември 2020 г. става един от учредителите на партия „Републиканци за България“ Кандидат-депутат за 45 НС и водач на листата на партия Републиканци за България“ от 23 МИР – СОФИЯ