ДПС издига кандидат за президент на България. Кой ще бъде той

55

Всеки момент ще стане ясен кандидатът на ДПС за президент на България. ДПС влиза в надпреварата за избор на следващ държавен глава със своя кандидатпрезидентска двойка. Очаква се днес да стане известно коя е тя.

Движението винаги е подкрепяло кандидат-президенти, издигани от партии или от инициативни комитети. Сега за първи път ще има официално свои кандидати за президент и вицепрезидент, предаде БНР.

Още при регистрацията си в ЦИК за участието си в изборите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ очерта каква ще бъде фигурата на техния кандидат:

„Ние трябва да изберем президент, обединител на нацията, а не президент, който разединява и противопоставя политически сили, включително вътре в Народното събрание – това, което видяхме вече на два пъти“.

ДПС се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните и президентските избори
Решението кого ще издигне ДПС ще бъде взето след заседание на Централното оперативно бюро днес.

Пред журналисти Карадайъ каза:

„И аз заедно с вас ще го знам сигурно в неделя следобед“.

На въпрос дали ДПС ще издигне кандидатурата на бившия служебен премиер проф. Георги Близнашки лидерът на движението отговори:

„Не противоречи на законите на физиката“.

Карадайъ намекна още, че бившият депутат Делян Пеевски остава важна фигура за движението и най-вероятно ще се завърне в политиката.