Пускат парното в София. Това са важните стъпки, които всеки трябва да предприеме

112

Температурите тръгват надолу. В тази връзка се очаква парното в столицата да бъде пуснато. От „Топлофикация“ припомниха важни стъпки, които всеки клиент трябва да предприеме.

„Топлофикация София” ЕАД започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата. Според наредбите общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Веднага след приключването на неотложния ремонт на газопреносната мрежа от държавният системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ „София“, ОЦ „Земляне“ и ОЦ „Люлин“.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.