Правосъдният министър: Още разкрития, факти и български имена ще излязат от досиетата на „Пандора“

52

Две имена на български политици излязоха наяве в аферата „Пандора“

Още разкрития,  факти и български имена ще излязат от досиетата на „Пандора“. Това смята правосъдният министър Янаки Стоилов, предаде Нова телевизия. Според него в декларациите си политиците и лицата, заемащи публични длъжности, трябва да декларират всички доходи, включително и офшорните компании.

След мащабно международно журналистическо разследване стана ясно, че има уличени много българи, включително двама бивши политици. Първият се оказа Делян Пеевски, името на втория излезе днес – това е Николай Малинов.

„Това не е пълната картина, защото това са в определен сектор изследвания, така че ако тези действия продължат повсеместно, ще излязат и други имена извън политиката. Делян Пеевски е трябвало да декларира офшорните си фирми. Ако НАП И КПКОНПИ започнат проверки, вероятно ще излязат още неща”, смята още Стоилов.

Той пристигна в сградата на Висшия съдебен съвет, където днес ще се проведе заседание. ВСС откри процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд. Правосъдният министър няма да предлага кандидатура.

По публикацията работи Снежина Раева