Каракачанов след регистрацията за вота: Президентската институция трябва да обединява, а не да разединява

42

ВМРО се регистрират за участие в президентския вот

От партията издигат доц. Милен Михов и Мария Цветкова в битката за „Дондуков“ 2.

„Това са две кандидатури, които не се крият зад инициативни комитети. Те са ясна кандидатура, хора с профил на ВМРО, хора – патриоти и с достойна биография, които ще поставят онези политики на ВМРО, които сме отстоявали толкова години. Президентската институция трябва да обединява, а не да разединява“, категоричен е Красимир Каракачанов.

„Чрез кампанията ще се опитаме да наложим още една теза в обществото, която много хора споделят, но политиците не желаят да коментират – промяна на Конституцията и промяна на президентските правомощия. Още от 99-та с първите промени в Конституцията съм говорил за президентска република и президентски правомощия. Виждате каква е ситуацията в България – разделено общество, мразещи се политици. В такава ситуацията президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и народа, и да носи отговорност“, допълни той.

Лидерът на ВМРО коментира и скандала, който се заформи около доц. Михов. Преди ден от ръководството на Великотърновския университет разпространиха позиция, в която посочват, че доц. Михов е уволнен дисциплинарно.

„Неща, което се разпространява наляво и надясно без подпис се нарича анонимен донос“, смята лидерът на ВМРО.