Сашка Васева губи зрението си заради тумор в мозъка: Нуждае се от животоспасяваща операция

blank
Снимка: Facebook
- Реклама -

Поп фолк-изпълнителката дълги години има проблем със зрението си. Едва преди дни тя е била диагностицирана и е станало ясно на какво се дължи здравословният ѝ проблем.

Сашка Васева има тумор в мозъка, който притиска очния ѝ нерв и е причинил слепотата ѝ. В продължение на 10 години нито един от преглеждалите я лекари не е установил реалната причина за загубата на зрението ѝ, призна самата изпълнителка.

„Оказа се, че след толкова години, през които обикалях по доктори в България и Германия, едва сега един много добър лекар – неврохирургът Асен Хаджиянев ми постави диагнозата, че имам тумор на мозъка, който притиска очния нерв. Досега близо 10 години все ми казваха, че имам атрофия на очния нерв и никой не успя да установи, че причината да не виждам е друга“, разказва певицата в интервю за в. „Труд“.

- Реклама -

Васева се прегледала и в Германия, където са ѝ казали, че трябва да се подложи спешно на операция, която в нейния случай е животоспасяваща.

„Операцията трябва да се направи от екип от неврохирурзи и е изключително спешна и животоспасяваща. Сумата само за нея е 90 000 евро. Ще бъда много благодарна на всички хора, които решат да ми помогнат със средства“, добави Васева.

Тя уточни, че повече информация ще бъде публикувана в профила ѝ в социалните мрежи.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -