Наша гордост: Първата ни ракета се класира на полуфинал в Сан Диего

59

Григор Димитров спечели с 6:1, 1:6, 6:2 срещу руснака Аслан Карацев на турнира на твърда настилка в Сан Диего (САЩ) и се класира на полуфинал. Така най-добрият български тенисист си гарантира 32,050 щатски долара от надпреварата с общ награден фонд от 661,800.

В следващия си мач Димитров ще срещне поставения под номер 2 Каспер Рууд (Норвегия), който победи Лоренцо Сонего (Италия) с 6:1, 6:4, предаде NOVA.

Първите два сета между Димитров и Карацев се развиха огледално. В началния българинът спечели пробиви в четвъртия и шестия гейм за крайното 6:1, но руснакът изравни с идентични брейкове. Третият сет обаче започна далеч по-добре за Димитров, който проби за 2:0 и затвърди преднината си в следващия гейм. Българинът загуби подаването си в петия гейм, но спечели моментално сервиса на Карацев с четвъртия брейкпойнт.

Димитров затвърди и втория пробив за 5:2, след което записа трети с първото разиграване за мача при 40:0. Той завърши срещата с цели шест двойни грешки срещу една за Карацев, но също така спечели 76 процента от разиграванията на първи сервис.

В другия полуфинал ще играят лидерът в схемата Андрей Рубльов (Русия) и непоставеният Камерън Нори (Великобритания), който е с едно място пред Григор Димитров в световната ранглиста.