Глигани нападнаха певицата Шакира и 8-годишния и син

355

Поп звездата Шакира е станала жертва на атака от диви прасета, докато се разхождала в парк в Барселона с осемгодишния си син, съобщават от BBC

Колумбийската певица сподели, че животните са я нападнали, след което са откраднали чантата и и са избягали в гората.

Тя сподели своята странна история в поредица от истории в Instagram публикации в сряда.

„Дивите свине ни атакуваха посред бял ден. Те ми отмъкнаха чантата с мобилния ми телефон и избягаха в гората“, добави потърпевшата.

Певицата сподели, че си е намерила чантата разпокъсана, а мобилният и телефон е бил потрушен.

Като държеше извадената, но скъсана торба към камерата, тя каза: „Вижте как две диви свине, които ме нападнаха в парка, са напуснали чантата ми“.

„Глиганите, които пренасят много болести, са сред най-агресивните животни. Те са всеядни и може да оцелеят при почти всякакви условия“, добави британската медия.

 Шакира е последната жертва на все по -агресивните свине, нахлули в столицата на Каталуния през последните години.

През 2016 г. испанската полиция е получила 1 187 телефонни обаждания, свързани с глигани, които са нападнали кучета, ограбвали са хранилки за котки и са се блъскали в коли в града.

Глиганите, които могат да носят голямо разнообразие от болести, са включени сред най -инвазивните видове в света и могат да оцелеят в почти всяка среда. Но все повече животните са привлечени от градовете, където живеят от боклуци, изхвърлени от хората.

Техният брой е нараснал в цяла Европа, като последните оценки сега надхвърлят около 10 милиона в целия континент.

Тъй като те станаха по -агресивни и по -неудобни, много градове използваха различни стратегии за премахване на техния брой. В Берлин градските ловци са убили хиляди животни, но проблемът продължава.

Миналата година полицейските служители в Рим предизвикаха възмущение, след като застреляха семейство от глигани, което се беше лутало в детска площадка с успокоителни стрели и им е дало смъртоносни инжекции.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова