Бивш морски пехотинец прекоси Атлантическия океан с гребане

277

Мъжът е прекарал 119 дни сам в морето

Бивш кралски морски пехотинец успя да преплава Атлантическия океан сам. Той стана един от първите хора, предприели подобно пътуване, пишат от BBC.

Дейв „Дингър“ Бел прекара 119 дни в пътувайки от Ню Йорк до Великобритания, прекосявайки Атлантическия океан. Той стигна до Нюлин, Корнуол, в неделя следобед. Снимките, споделени в Instagram, показват как семейството и приятелите му го посрещат у дома в пристанището на Нюлин с фанфари.

Поради променящите се метеорологични условия и силните ветрове той е решил да се приземи в Нюлин, а не във Фалмут, както е било планирано първоначално.

Пътуването на мъжа е било белязано от няколко предизвикателства. Те включват огромна буря, ужилвания от медузи и страхът на г -н Бел от открити води.

Екипът му информира последователите му с редовни актуализации в социалните медии. Последното му препятствие обаче беше да се изправи пред силни ветрове, които го накараха да смени дестинацията си от Фалмут към Нюлин.

„Това беше състезание с времето“, каза той, описвайки непрекъснатото си гребане в продължение на 40 часа при сурово време край островите Сили.

„Никога повече няма да правя нещо опасно“, каза г-н Бел пред BBC при пристигането си.

Неговите усилия са да събере средства за две благотворителни организации – Специалната асоциация за обслужване на лодки и Rock 2 Recovery, Великобритания.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова