Суша разкри призрачен град в Юта, потопен преди повече от 60 години

64

Екстремната суша разкри основите на забравен призрачен град около Юта, изчезнал преди 64 години

Град Рокпорт е изоставен през 1957 г., след като федералното правителство обяви  планове за изграждане на язовир Wanship, който сега загражда езерото Рокпорт.

 

По това време районът е бил дом само на около 27 семейства и 200 души, според Отдела за паркове и отдих в Юта. Белите заселници за пръв път дойдоха в района на Рокпортския държавен парк през 1860 г.

Но сега екстремните условия на суша карат водата да се оттегли до 29 процента, като най -накрая разкрива основите на стария пионерски град за първи път от 64 години.

„Това е някак тъжно, поради условията на суша, но е хладно малко да пробляснем да погледнем назад и да видим какво има там“, каза говорителят на Отдела на държавните паркове в Юта Деван Чавес, според Tribune.

„Помага ни да си спомним малко от нашата история“, добави Чавес.

Тестовият пилот на дрон Девън Дюи наскоро направи снимки на сайта, които сподели в Twitter. Изображенията показват останки от това, което прилича на пътища и домове.

„Беше наистина интересно да стоим на изглед към резервоара и да видим леки следи от основи на стари домове и път отдолу, където обикновено би била водата“, каза Дюи, според The ​​Independent.

„Цялата област е доста плоска и еднаква, така че въпреки че основите са стари и предимно изчезнали, все още можете да ги видите ясно, ако знаете къде да търсите“, добави Дюи.

Въпреки ниското ниво на водата, Rockport State Park остава отворен за посетители, въпреки че рампата за лодки е временно затворена.

Длъжностните лица предупредиха, че желаещите да видят мястото трябва да бъдат предпазливи поради калните води.

Според уебсайт на местното правителство, около 88,1% от Юта в момента е в екстремна суша.