Защо Facebook се отказва от създаването на „Instagram за деца“

43

Социалната мрежа Facebook преустанови създаването на приложението „Instagram за деца“

„Въпреки че вярваме, че създаването на „ Instagram Kids “ е правилното нещо, Instagram и неговата компания майка Facebook ще преоценят проекта на по-късна дата. Междувременно Instagram ще продължи да се фокусира върху безопасността на тийнейджърите и разширяването на функциите, свързани с родителски надзор “, се казва в изявление на компанията.

Ръководителят на Instagram Адам Мосери заяви, че приложението е предназначено за деца на възраст от 10 до 12 години.

Докладът накара законодателите да преразгледат своите притеснения относно приложението за социални медии. Точно след като новината излезе, представители от двете страни на пътеката поискаха отговори от Facebook.

Репутацията Лори Трахан, D-Mass., Също призова Facebook да изостави своя Instagram за усилия на децата.Трахан и сенаторът Ричард Блументал, D-Conn., Отговориха на решението на Facebook в понеделник и казаха, че компанията трябва да отмени напълно плановете си.

„Радваме се, че Facebook се вслуша в нашите призиви да спрем да изораваме с плановете си да пуснем версия на Instagram за деца. „Пауза“ обаче е недостатъчна “, се казва в изявлението на законодателите. „Facebook напълно се отказа от ползата от съмнението, когато става въпрос за защита на младите хора онлайн и трябва напълно да се откаже от този проект.“

Антигона Дейвис, глобалният ръководител по безопасността на Facebook, ще даде показания пред подкомисията по търговия на Сената по защита на потребителите в четвъртък.

Facebook многократно защитава усилията си да привлече повече деца към приложението. Мосери твърди в публикация в блог рано в понеделник, че децата вече са онлайн.

„Критиците на„ Instagram Kids “ще видят това като признание, че проектът е лоша идея. Това не е така. Реалността е, че децата вече са онлайн и ние вярваме, че създаването на подходящ за възрастта опит, създаден специално за тях, е много по-добре за родителите, отколкото там, където сме днес “, каза той. Instagram ще спре работата си, за да отговори на притесненията си с родители, експерти, политици и регулаторни органи.

Instagram също ще работи за разширяване на родителския си контрол до тийнейджърски акаунти.

„Тези нови функции, в които родителите и тийнейджърите могат да се включат, ще дадат на родителите инструментите за смислено оформяне на опита на техните тийнейджъри“, каза Мосери.

Социалната мрежа „Инстаграм“ (nstagram) спря временно ново приложение за деца, което създава, съобщи „Ройтерс“ като цитира „Инстаграм“, която е собственост на „Фейсбук“. Замразяването на приложението за деца идва на фона на нарастващо недоволство към проекта заради притеснителни данни за психологическия ефект на социалните мрежи върху детската психика.

По публикацията работи: Ралица Димитрова