ВМРО се регистрира в ЦИК: Винаги сме отстоявали само и единствено българския интерес

28

Кандидатите за „Дондуков“ 2 ще станат ясни до дни

Точно в 13.30 ч. днес организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, членът на на националното ръководство Александър Сиди, председателят на столичната организация Владимир Митов и депутатът в 44-ото НС Мария Цветкова, придружени от представители на младежката организация на партията, внесоха в ЦИК документите за регистрация на ВМРО за предстоящите избори на 14 ноември 2021 г. Партията ще участва със своя кандидатпрезидентска двойка, но имената на тандема ще станат ясни през следващите дни.

„Влизаме в надпреварата с твърдото убеждение, че в следващия парламент има място за патриотична формация като ВМРО. Ние винаги сме отстоявали само и единствено българския интерес и по тази причина за нас е важно да продължим да бъдем фактор в политиката, който да носи разум и да отстоява християнските ценности и българщината“, каза при влизането в ЦИК Ангелов и допълни, че в 47-ия парламент ВМРО ще направи нужното да има разбирателство и единомислие между различните партии, защото България има нужда от стабилност и от редовно правителство особено в разгара на тежката икономическа криза.

На въпрос с кого биха работили в парламента войводите, организационният секретар на ВМРО отговори: „С всички партии, които не обслужват чужди интереси, не толерират джендър идеологията и други подобни извращения“.

Категорично обаче той изключи възможността за коалиция с ДПС.