Пет природни метода, с които да стимулираме растежа на косата си

62

Навярно всяка жена си мечтае да има дълга и здрава коса. Ето няколко приридни метода , с които да стимулираме растежа на косата си 

Екстракт от зелен чай

Зеленият чай има редица ползи за здравето. Сред тях да бързото отслабване, но също така могат да помогнат за растежа на косата. Направен експеримент с мишки показва, че след като са го пили 6 месеца, то има значителен растеж. Ако искате да имате дълга и красива коса, то пиенето на чай може да ви помогне за това.

Глухарче

То съдържа различни минерали, витамини и антибактериални съставки, които са полезни за косата.

Ако искате да се възползвате от тях, ето и рецепта за целта:

• Сложете торбичка чай от корен от глухарче във вряла вода за 10 минути.

• Сварете две супени лъжици ленени семена за 5 минути.

• След като заври, извадете семената, добавете мед и оставете да се охлади.

• В бутилка смесете чая от глухарче, ленената вода и лимонов сок.

• Разклатете добре, така че всички съставки да се смесят. След като измиете косата и нанесете балсама си, сложете и от сместа. Нека да престои върху косата ви за 10 минути с шапка и след това изплакнете. Ментово масло Ментата има приятен аромат, но маслото от нея може да бъде полезно за стимулиране на косата. То трябва обаче да се разреди в масло от жожоба или гроздово семе. Съотношението е 6 капки от ментовото масло и една чаена лъжичка от семето или жожобата. След като ги смесите, нанесете върху корените.

Розмарин

Той е познат като чудесна подправка, но маслото от него може да ви помогне да имате здрава и силна коса. Смесете 10-12 капки в шампоана си и използвайте ежедневно за оптимални резултати. Най-малко трябва да се прави 6 месеца, за да имате красива и здрава коса.

Сок от лук

Дори да ви звучи странно, лукът има благоприятно влияние върху косопада. Различни проучвания показват, че след употреба на сок от лук, косата започва да расте отново и то по-здрава. Използва се в сурово състояние в следната рецепта:

• Обелете го и го изцедете.

• Можете да използвате блендер, за да го смелите, а след това да увиете в тензух за по-голям ефект.

• Прилагайте два пъти дневно в продължение на 6 седмици и ще видите видими резултати.

Кокосово масло

То се използва в козметиката и като овлажнител. В случая, можете да го нанесете преди или след измиване за подхранване. Когато и да го сложите, ефектът ще е поразителен. То е задължително условие за здрава и силна коса. Масло от лавандула Проучване показва, че маслото от лавандула действа благоприятно на растежа на косата за кратък период от 4 седмици. Тъй като е етерично масло, трябва да го разредите с друго или просто да го добавите към шампоана си. Още с първите няколко измивания ще усетите косата си по-мека, но и по-здрава, пишат още от Actualno

По публикацията работи: Ралица Димитрова