Парче фолио в дистанционното удължава живота на батериите

158

Повечето хора често обичат даседят на дивата пред телевизора и да се разнообразяват с филми, сериали и предавания. Понякога се случва обаче да сме забравили да се заредим с допълнителни батерии и когато късно вечер дистанционното откаже, се чудим как да действаме.

Разбира се, това съвсем не значи, че е настъпил краят на света, защото все пак бактериите са консуматив, който може да бъде подменен. В крайна сметка дистанционното ще продължи да ни служи след като бъде направена въпросната подмяна. А какво да направим, ако нямаме подходящи батерии под ръка и все пак не искаме да прекъсваме почивката си пред телевизора?

Ето и един гениален трик, който ще ви помогне. Вземете малката батерия, която всъщност се оказва неподходяща за самото дистанционно. Бръкнете в кухненския шкаф и извадете от него лист фолио. Сгънете го на малка площ и го пъхнете в дистанционното. След това поставете и батерията, като се стараете тя да опира самото фолио и да го притиска, съветва actualno.com. Този материал е добър проводник и посредством тези си качества кара по-малката батерия да работи. Опитайте да превключите канала. Ще се уверите, че вашето дистанционно отново работи, макар това да е само временно решение, спасяващо положението.