Смерч връхлетя 4 села край Тополовград: Какви са щетите?

167

Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе щети на къщи и селскостопански постройки, съобщиха от областната администрация в Хасково.

Областният управител инж. Минко Ангелов е на мястото, където е вилняла стихията и извършва обход заедно с ръководството на община Тополовград.

Необичайно силният вятър е отнесъл навеси и една веранда на къща. Също така е повредил покриви на сгради. Има паднали стълбове, а електричеството е преустановено. Изкоренени са дървета и са отнесени в реката.

Високи борове са паднали в двора на църквата в селото, които вече са обработени и се отстраняват. Ще бъде осигурена механизация, която да премахне дърветата от реката, е казал Ангелов пред пресцентъра на администрацията.

Временни постройки са отнесени в съседни дворове. Стихийният вятър е вилнял в още три села – Владимирово, Светлина и Каменна река. Засегнати са отделни части от населените места, допълват от държавната управа.

Сформирана е комисия със заповед на кмета на Тополовград Божин Божинов, която ще опише щетите. Докладът ще бъде предоставен на междуведомствената комисия, за да бъдат отпуснати обезщетения на хората, чиито имоти са засегнати.