След 58 години раздяла: Майка и нейният син се прегърнаха отново

252

Калвин Барет израства без майка си, но си е мечтал силно някой ден да я открие. След 58 години раздяла двамата отново се събират заедно, пишат от BBC

64-годишният Калвин Барет от Мичиган е търсел своята майка в продължение на повече от 40 години. Благодарение на своята дъщеря Макензи обаче мъжът успява да прегърне отново своята майка.

Г -жа Пейн се срещнала за първи път с Боб Барет през 50 -те години на миналия век, докато той бил в американската армия, базирана във Великобритания.

Двойката се оженила през януари 1955 г. в църквата „Света Мария“ в Фоулмир, Кеймбриджшир, а няколко месеца по-късно се преместила да живее в САЩ.

Техният първи син Калвин се родил през 1957 година. Малко след като вторият им син Майкъл се появява на бял свят, г -жа Пейн се върнала във Великобритания.

„Претърпях емоционален срив докато бях в Щатите. В този момент  не можех да се грижа за себе си, камо ли за децата си“, разказва жената пред BBC.

Жената сподели, че тогава брат и и е изпратил билет, за да се прибере във Великобритания. Тя се прибрала с намерението скоро да се върне при своите деца. Това обаче така и не се случило.

Калвин Барет е бил едва на шест години, когато е видял майка си за последен път. Той и неговият брат са отгледани от баща си и баба си, но за майка им никога не се е споменавало.

Мъжът започнал да търси майка си, след като баща му починал през 1984 г.

„ Много исках да я намеря, защото ми липсваше. Беше ми трудно да се справя без нея. Не знаех дали е жива“, разказа той.

През април тази година Калвин най-накрая получил новината, която толкова дълго време чакал – че майка му най-после е открита.

„Чувството беше невероятно. Сякаш тази празнота в сърцето ми най-накрая беше запълнена след всичките тези години“.

Майката и синът успели да се свържат по телефона. Няколко месеца по-късно те успели отново да се прегърнат след своята дългогодишна раздяла.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова