В Китай провеждат конкурс за най-грозна сграда (ВИДЕО)

102

Тазгодишните претенденти за конкурса включват църква с форма на цигулка и стъклен мост, известен с името „Добре дошли в Ада“

В Китай започна традиционният конкурс за избор на десетте най-грозни сгради в страната, съобщават от The Guardian.

В конкурса са номинирани 87 сгради с необичаен дизайн, сред които е и църква  с форма на цигулка и хотел от Вътрешна Монголия под формата на чудовищна кукла.

 

През последните 11 години китайски архитектурен уебсайт, archcy.com, кани желаещите да гласуват в ежегодния конкурс. Целта е хората да се насърчат да се замислят върху гъвкавата представа за красота.

Сградата на националната радиотелевизионна компания в Пекин по проект на архитекта Рем Колхас от Нидерландия често става обект на присмех, защото изглежда  като два дълги крака.

В недовършен тематичен парк в провинция Хъбей,е направен странен опит за смесване на източен и западен стил в сграда, като едната й половина наподобява Храма на небето в Пекин, а другата зданието на Конгреса на САЩ във Вашингтон.

Сред номинираните тази година е стъклен мост, който свързва две планини в Съчуан и ужасява туристите с две огромни човешки статуи в етнически костюми в края си, както и гигантска порта в парк в Юнан, която наподобява Триумфалната арка в Париж.

 

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова