Марешки: Вторият фарс свърши, да не допускаме трети

55

Не плащайте от джоба си за новия сеир, заяви Веселин Марешки

„Краят на 46-то Народно събрание е край на втория политически фарс – след провала и на предишния парламент. Предстои отново период на “президентска република”, чийто провал също вече видяхме“. Това коментира лидерът на Воля Веселин Марешки по повод края на последното Народно събрание.

„След това народът ще има трети шанс да избере правилните политици – тези, които могат да подобрят живота на българите, а не влизат в политиката, за да правят интриги и да се облагодетелстват лично. Дано избирателите този път не пропуснат възможността“, отбеляза той в свой пост във Фейсбук.

Марешки е против гласуването „анти“.

„Някои хора ми казват – ама аз гласувам за еди-кого си нарочно, за да накажа другия. Истината е, че избирателят наказва само себе си – с последния избор си „осигури“ високи сметки на тока, скок в цените на стоките и горивата, безпаричие, фалити. Това е резултатът от изборите. Тези в НС не бяха наказани – точно обратното. Седмици наред не свършиха абсолютно нищо за народа, но пък направиха такъв сеир, изкопаха такова политическо дъно, че трябва не само да се срамуват, но и да не се показват повече. И за всичко това си взимаха високи заплати и солидни партийни субсидии- всичко от джоба на гражданите.Затова призовавам всички българи – мислете на следващите избори! Не допускайте отново това падение и този фарс! От това зависи бъдещето ви!“, призова той.