Борисов посети Кръстова гора навръх един от най-големите християнски празници

181

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов е на Кръстова гора на днешния светъл християнски празник. Придружават го Кирил Ананиев, Николай Нанков и депутатът Радомир Чолаков.

„Благодарение на г-н Бойко Борисов, преди 14 години, ние получихме частица от кръста Господен. Лично министър-председателят донесе тази велика светиня, която беше донесена тук и надлъж и нашир пази нашето отечество и благочестивия наш народ“, каза митрополит Николай, който води празничната служба в църквата.

„Нека г-н Борисов, на Вас, на всички Ваши придружаващи, които са дошли в тази света обител, която се обновява благодарение на вашето родолюбиво съзнание, нека всички Вие се докоснете от светия кръст, да получите земно щастие, изцеление от болестите и небесно благословение. Сърдечно Ви благодаря за добротворството, което проявихте и към цялата православна църква и към тази обител. Тук десетки хиляди болни и страдащи идват, за да просят изцеление. Вие създавате удобства за болни и страдащи и за населниците на този манастир“, посочи митрополитът.

Той допълни, че се строи нов манастирски корпус, който ще удовлетвори потребностите на много хора.

Митрополит Николай и Борисов огледаха новите строежи на светата обител, които текат и в момента. „Това е българският Атон“, коментира Борисов.

На въпрос кога ще обявят името на кандидата си за президент, бившият премиер подчерта, че ще дойде време.