Пипер или чушки, това може да се чуе по пазарите в това време от годината. Няма значение кой как нарича този вкусен зеленчук, който е постоянен гост на трапезата на българина. Предлагаме стара и изпитана рецепта за консервиране.
Необходими продукти: чушки – 10 кг пипер
ЗА БЛАНШИРАНЕТО сол – 5 с.л. вода – 5 л лимонтозу – 3 ч.л.
Начин на приготвяне:
Почиствате пипера (може да ползвате зелен и червен) от дръжките и семките. Бланширате пипера в тенджера със силно подсолена вода, на 5 л вода се слагат 5 супени лъжици с връх ситна сол и 3 ч.л. лимонтозу. Когато заври водата, пускате по няколко бройки за 2-3 мин. вадите ги и слагате в друг съд с капак, да се задушават.
Целта е пиперът леко да омекне, за да може да се нарежда плътно в бурканите.В един компотен буркан се слагат 5-7 бр. Когато поетапно сте бланширали всичкия, изчаквате да поизстине и нареждате в буркани, като добавяте 4 с.л. от течността, в която сте бланширали на дъното на всеки буркан.
Чушките в бурканите ще си пуснат допълнително течност. Стерилизирате 12 мин. от момента на завиране на водата, колкото за капачката.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment