Слънчево време ни очаква в по-голямата част от страната

54

През нощта на места, главно в Югоизточна България ще превалява слаб дъжд. Вятърът в повечето райони ще стихне. Утре облачността от запад ще се разкъсва и намалява, след обяд над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Предимно облачно ще бъде над Източна България с превалявания, главно в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. В крайните южни райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 22-24°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 07 ч. и 01 мин. и залязва в 19 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 44 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. 43 мин. и залязва в 21 ч. и 45 мин. Фаза: три дни преди първа четвърт.