Манолова: Прие се съществено вдигане на минималната пенсия и по 650 лв. за втората година от майчинството

179
Срещу „Изправи се БГ! Ние идваме!“, Хаджигенов и Татяна Дончева продължава координираната от ГЕРБ и ИТН атака, каза Манолова
Вчера бяха приети предложенията на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за увеличаване на майчинството през втората година на 650 лв. и за увеличаване на минималната пенсия. Прие се и предложената актуализация на пенсиите от служебния кабинет – по 70 лв. допълнително за всички пенсионери и така минимална пенсия стана 370 лв. Беше приета и добавка от 120 лв. По този начин минималната пенсия стана 490 лв.  от 1 октомври.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред bTV днес.

Най-после се приеха добри неща за българските пенсионери и за 30 хил. майки, които са се осигурявали и ще получат подкрепа за втората година от майчинството, допълни тя.

Относно твърденията на народния представител от „Има такъв народ“ Радостин Василев срещу Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Манолова заяви, че тези, които разпространяват подобни небивалици, ще си понесат отговорността пред съда. Това е тежко обвинение и в политически, и в наказателен план. Преди да се говорят подобни небивалици човек трябва да си даде ясна сметка какво ще последва. Срещу „Изправи се БГ! Ние идваме!“, Хаджигенов и Татяна Дончева продължава координираната от ГЕРБ и ИТН атака, допълни тя и подчерта, че е показателен синхронът между ГЕРБ и ИТН, в който се е включил и главният прокурор.

Защо главният прокурор не се самосезира за пачките в чекмеджето на бившия премиер, за „такса спокойствие“ в размер на 70 млн. лв., за онези 10 млн. долара, преведени от ВМЗ – Сопот на сръбска фирма, за да се осигури спокойствие на бившите управляващи, попита още Манолова.