Остават броени часове до връчването на третия мандат

53

Текат последните часове до връчването на третия и последен мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет. В рамките на днешния ден ще се знае името на партията, която, според държавния глава, има шанс да състави правителство. А утре е крайният срок, в който президентът трябва да връчи третия мандат.

Остават броени часове преди президентът да връчи третия мандат за съставяне на редовно правителство. Реализацията обаче изглежда все по-трудна. От „Има такъв народ” за пореден път обявиха, че няма да подкрепят проекта за кабинет.

„Няма да влизаме в разговори за трети мандат. Повече от ясно е. Логиката, по която сега ни се предлага да направим нещо, което можеше да се случи с нашия мандат, за нас е непостижима”, каза Ивайло Вълчев от ИТН.

Вълчев за третия мандат: Все едно ни питат „Искаш ли да си празнуваш рождения ден на моята дата?“

Трифонов ще даде първо телевизионно интервю за обществена медия

“Демократична България” са готови на разговори. Подкрепа няма да дадат обаче, ако мандатът отиде при БСП.

Христо Иванов: Няма да подкрепим кабинет на БСП

„Нашата позиция е ясна. Обявена е преди изборите на 4 април и преди изборите на 11 юли. Никой не може да твърди, че не е знаел”, заяви Христо Иванов, председател на „Демократична България”.

А БСП, които са спрягания в кулоарите на парламента вариант за третия парламент, поискаха да не изпреварват събитията.

„Нека президентът да връчи мандата и тогава ще коментираме”, каза Корнелия Нинова.

Най-малките в парламента – “Изправи се БГ! Ние идваме!”, също чакат решението на държавния глава. ОТ ГЕРБ-ДПС запазиха мълчание.

Десислава Атанасова: Стабилно правителство извън ИТН или ГЕРБ не може да се случи