Нинова: Народът ни подреди така, че никой да не успее сам да състави кабинет (ВИДЕО)

Получихме покана от президента Радев утре в 9:30 ч. да се явим в Президентството да ни връчи третия мандат. Напълно разбираме тежката отговорност да получим третия мандат като последна възможност. Това заяви на брифинг председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Изправени сме пред сериозна отговорност. Разираме, че трябва да дадем адекватен отговор на всички изпитания, да проявим разум, мъдрост, диалогичност. Знаем си тежестта като парламентарна група – трета сила с 36 депутати. Така ни подреди народа, че никой сам не може да състави кабинет. Затова ще прояви максимален разум към другите парламентарно представени партии“, заяви още Нинова.

Тя допълни, че за разговори БСП ще покани „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, но ще подходят по различен начин от първия мандатоносител.

„Няма да поставяме предварителни условия. Няма да предлагаме постове за министър-председател и министри. Искаме това решение да бъде взето заедно. Търсим консенсус по тези въпроси. Разбира се всичко ще се случи публично, пред целия народ, за да знаят хората какви преговорим водим“, каза още Нинова.