Летище Пловдив пуска полети до нови дестинации

184

Това са градовете Дортмунд, Меминген и Дъблин. Към момента от летището се изпълняват полети само до Лондон. Местните смятат, че това ще допринесе за развитието на туризма в региона. 

Още една нискотарифна авиокомпания започва да извършва полети от и до летище Пловдив от ноември.

В момента от летище Пловдив се изпълняват само два полета седмично до Лондон. Съвсем скоро това ще се промени като освен до британската столица ще може да се лети и до немските градове Дортмунд и Меминген.

„Това е добра новина за целия регион, за цяла Южна България. Това e изключително значима инвестиция. Летище Пловдив никога не е имало в цялата си история толкова полети седмично“, каза Спас Шуманов, член на борда на директорите на летище „Пловдив“, цитиран от БНТ.

Отделно от това друга нискотарифна компания от октомври започва да изпълнява полети до Дъблин.

„Аз съм от Пловдив, но живея и работя в Дъблин и доста често пътувам разстоянието. Включително се върнах с колата, което ми отне три дни, а и при всички положения въвеждането на новата линия е удобство“, споделя Петър Петров.

Прогнозите на специалистите са, че новите полети ще допринесат за развитието на различните видове туризъм в региона и на икономиката като цяло.

„От една страна говорим за много добра свързаност както за града, така и за региона и за бизнес. От друга страна е възможността на тези хора да посетят две от основните съставки на туристическия бранд на града – културно-историческия туризъм и събитийния туризъм“, каза Пламен Панов, зам.-кмет „Култура, археология и туризъм“.

От летището водят преговори и с други европейски авиокомпании. Сред тях и национални превозвачи.

По публикацията работи: Мариела Анастасова