Мъск представи хуманоидния робот Tesla Bot (ВИДЕО)

148

Изпълнителният директор на Tesla, Илон Мъск представи своя проект за създаване на  хуманоиден робот, наречен  Tesla Bot, съобщават от Cnet

Неочакваното разкритие дойде в края на корпоративното събитие „Tesla AI Day“, където Мъск предостави подробности за страховития робот, наподобяващ героя Slenderman.

Роботът ще бъде с височина около 170 см и ще тежи 56 килограма. Той ще бъде оборудван със система за изкуствен интелект, както и с набор от сензори, използвани в електрическите превозни средства, произведени от компанията.

„Роботът е предназначен да бъде приятелски настроен и да се ориентира в света на хората“, пошегува се Мъск. Той допълни още, че роботът ще може да изминава 8 километра в час и да вдига предмети с тегло до 20 килограма.

Според Илон Мъск прототипа на робота ще бъде готов през следващата година.Според милиардерът това е била логична стъпка в развитието на компанията му „Ако се замислите, Тесла вече е най-големият производител на роботи в света, защото нашите коли приличат на полуинтелигентни роботи на колела“.

 

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова