Президентът: Времето за декларации от страна на политическите партии изтече

54

„Това, което най-много би трябвало да притеснява политиците, е дали българите ще откликнат на техния призив, след тази електорална умора тази година, и в рамките на по-малко от месец ще отидат три пъти на избори“

Това обяви държавният глава при посещението си в Тополовград. Той коментира, че според специалистите едни отделни избори ще струват на държавата около 50-60 милиона лева повече.

„Времето за декларации от страна на политическите партии изтече. Хората искат ясно поета отговорност”, заяви президентът.

Той допълни, че до петък трябва да връчи мандата за съставяне на кабинет. „Всички опции са възможни“, посочи той в отговор на въпрос дали мандатът ще отиде при Мая Манолова. По думите на Радев пред страната ни има множество предизвикателства.

„Трябва да се вземат много стратегически решения, а те трябва да се вземат от парламента. Има два сценария – ако има актуализиран бюджет и ако няма такъв. Ако няма актуален бюджет – не искам да коментирам”, заяви Радев.

„Парламентът е длъжен да се съобрази с очакванията на българите, а именно подкрепа в тези трудни времена“, подчерта държавния глава.

„Липсва една много важна думичка в нашия парламент. Ако искаме да имаме успех, трябва да има компромис. Тази дума изобщо не витае в българския парламент“, категоричен е Радев.