Куриозна ситуация на терена: Нови екипи озадачиха футболистите (ВИДЕО)

51

Турският футболен отбор „Фенербахче“ вече е с нови екипи. Това обаче, предизвика объркване в играчите, тъй като на тях липсва емблемата на клуба.

Най-естественото нещо след гол във футболен мач е да целунеш емблемата на своя клуб. Или поне така беше до началото на сезон 2021/2022.

В такава куриозна ситуация попадна футболиста на „Фенербахче“ Мухамед Гюмюшкая по време на първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа срещу ХИК Хелзинки.

Той вкара единственото попадение в срещата и логично понечи да засвидетелства любовта си към клуба, на когото е юноша, целувайки емблемата. Но не успя, защото просто такава няма.

От началото на кампанията в този вариант на екипите на „Фенербахче“ липсва важния отличителен знак на клуба. Това е решение на фирмата, която произвежда екипите. Нейното лого е там, но не и емблемата.

Феновете очаквано не са доволни от такова решение. Освен тези на турския гранд, против модела на тениските се обявиха още привържениците на „Манчестър Сити“, „Милан“, „Валенсия“, „Борусия“ Мьонхенгладбах, „Олимпик“ Марсилия, „Рен“, ПСВ Айндховен, „Шахтьор“ Донецк, „Фенербахче“ и „Краснодар“.

Емблема всъщност има, но тя е фон на екипа, а според запалянковците това обезличава клуба.

По публикацията работи: Мариела Анастасова