Мая Манолова: Не е честно спрямо хората сега да вкарваме държавата в предизборна кампания (ВИДЕО)

Обединяваме мненията си с всички партии, че България е изправена пред множество кризи. Въпреки, че сте най-малобройната парламентарна група, вашата позиция е изключително важна, обърна се Румен Радев към „Изправи се БГ! Ние идваме!“ по време на консултациите за съставяне на кабинет.

„След двата неуспешни опита на ИТН да сформира правителство, ние смятаме, че не трябва цената на политическата безотговорност и инат да се плащат от гражданите. Ние виждаме три големи риска – мигрантски натиск, четвъртата вълна на Ковид и напрежението, заради ръста на цените. Аз бих добавила и пожарите към тези рискове“, заяви Мая Манолова.

„През есента тези четири риска ще се превърнат в реални проблеми. Смятаме, че е неуместно и нечестно спрямо бъларските граждани сега да се вкарва държавата в предизборна кампания и с цел някакво електорално предимствео да се поставят под риск интересите и живота на българските граждани“, допълни тя.

„Изправи се БГ! Ние Идваме“ вижда три решения на тези проблеми – актуализацията на бюджета, непосредствени действия за противодействие на натиска върху границата и създаването на стабилно правителство, което да даде спокойствие на българските граждани.

„Ако се вслушаме в гласа на народа, който иска почтено и стабилно правителство на основата на служебните министри, няма да сбъркаме“, допълни още Манолова.