Хакери задигнаха криптовалута за около 600 милиона долара

87

Това е една от най-големите кражби на криптовалути в историята на децентрализирани финансиПо мащаб хакът е наравно с огромни скорошни пробиви на борси като Coincheck и Mt Gox

Хакери са откраднали около 600 милиона долара в може би една от най-големите кражби на криптовалута досега.

Блокчейн сайтът Poly Network заяви в сряда сутрин, че хакерите са използвали уязвимост в неговата система и са взели хиляди цифрови монети, като етереум.

В писмо, публикувано в Twitter, сайтът призова крадците да „установят комуникация и да върнат хакнатите активи“. В него се казва: „Сумата, която сте хакнали, е една от най-големите в историята на дефи (децентрализирани финанси – DeFi).

„Правоприлагащите органи във всяка страна ще считат това за голямо икономическо престъпление и ще бъдете преследвани.

„Парите, които откраднахте, са от десетки хиляди членове на крипто общността.“

Poly Network заяви, че предварителното разследване e установило, че хакер е използвал „уязвимост в разговори между участници“ на борсата.

Администрацията на сайта призова различни борси да блокират депозитите на монетите, след като милиони долари бяха прехвърлени в отделни портфейли за криптовалута, пишат от Bulgaria on Air.

Били са взети около 267 млн. долара в етереум (Ether), 252 млн. долара в монети на Binance и приблизително 85 милиона долара в USDC жетони, пише bloombergtv.bg.

Чангпенг Жао, изпълнителен директор на Binance, заяви, че фирмата му е наясно с хака, но добави, че не може да се направи особено много.

Той каза, че групата „се координира с всички наши партньори по сигурността, за да помага активно“.

По публикацията работи: Ралица Димитрова