Защо не бива да оставяме дамската си чанта на земята

190

Ако сте суеверни със сигурност сте чували поверието, че не бива да си оставяме дамската си чанта на пода, защото това води до безпаричие. Но запитвали ли сте се откъде произхожда това суеверие?

Поверието, че не бива да оставяме дамската си чанта на пода  идва от идеята , че парите обичат да бъдат уважавани, за да ви уважават и те и предполагат стриктен ред и подреждане.Оставени, буквално, на земята, те се „обиждат“ и започват да „бягат“ от вас.

Друго обяснение пък ни връща доста назад в историята при славяните. Те вярвали, че подът в къщата, е свързващото между реалния свят и този на лошите сили, за това и метенето на къщата е било изключителна важна част от ежедневието им. Например всеки път, когато се появял непознат посетител, жените метяли и миели пода след него, за да се предпазят от отрицателната енергия, пишат от Actualno.

За това и ако сложите чантата на пода, тя ще натрупа отрицателна енергия. А ако сте ходили на гости, там сте държали чантата на земята, а после и вкъщи пак я сложите на пода, така ще прехвърлите и чуждата лоша енергия при вас. Дори има контрадействие срещу това и то е да поставите някъде в дома си малко бурканче, което да не позволява на лошата енергия да се установи.

По публикацията работи: Ралица Димитрова